فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روابط بین الملل
پیاپی 55 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه انصاری فرد، امیرمحمد حاجی یوسفی* صفحات 7-31

    با فروپاشی نظام دو قطبی و تغییر در دو بعد عرصه نظام و اولویت بندی موضوعات در نظام نوین جهانی، خاورمیانه به یکی از بستر های اعمال استراتژی بازدارندگی نوین تبدیل گردید. جمهوری اسلامی ایران نیز که در منطقه منازعه آلود خاورمیانه قرار گرفته است برای تامین امنیت خود بر بازدارندگی تاکید دارد. مقاله حاضر با تحلیل کیفی ضمن توجه همزمان به رویکردهای قدرت محور، هویت محور و منفعت محور در قالب سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی در صدد پاسخ به این سوال بوده است که "استراتژی کنونی ایران با چه مولفه هایی از بازدارندگی نوین همخوانی دارد؟" فرضیه مورد بررسی برای پاسخ به این پرسش عبارت است از: "استراتژی امنیتی-دفاعی ایران صرفا از مولفه نظامی بازدارندگی،نه تمامی مولفه های بازدارندگی نوین الهام گرفته است. بدین معنا که هم افزایی تمامی ابعاد از جمله ابعاد نظامی، سیاسی، اقتصادی بازدارندگی پساجنگ سردی، در معادله بازدارندگی ایران وجود نداشته و بازدارندگی برای ایران عکس العملی نظامی در برابر اقدامات بازدارنده مخاصمان برون منطقه ای و متحدان منطقه ای آنها بوده است".در همین راستا، تلاش برای رسیدن به درک جامعی از بازدارندگی و سیر تحول آن با رویکرد آسیب شناسی برای تبیین مدل مناسب بازدارندگی ایران، هدف این پژوهش را تشکیل می دهد. بر اساس یافته های تحقیق، می توان گفت به علت افزایش تاثیر دو محیط منطقه ای و بین-المللی نسبت به محیط ملی، عملکرد ایران بیشتر مبتنی بر الزامات جنگ نامتقارن است تا بازدارندگی. همچنین موفقیت بازدارندگی ایران به استفاده از بازدارندگی با انکار در مقابل بازدارندگی با مجازات بستگی دارد.

    کلیدواژگان: بازدارندگی، بازدارندگی منطقه ای، موازنه سازی، ایالات متحده آمریکا، جمهوری اسلامی ایران
  • زهرا امیری مزلقانی*، فواد ایزدی صفحات 33-57

    مقاله حاضر پژوهشی ست که با پرداختن به دو پدیده مهم سیاسی در امریکا، به تبیین نقش تی پارتی در به تعطیلی کشاندن دولت ایالات متحده در سال 2013 می پردازد. به عنوان یک پدیده ای منحصر به فرد در دنیا، تنها امریکاست که عملا شاهد تعطیل شدن دولت خود، آنهم به دفعات بوده است. از سوی دیگر، ظهور به یکباره تی پارتی در سال 2009 نیز، ابعاد جدیدی به گفتمان حاکم بر سیاست داخلی امریکا افزود. در این مقاله به منظور دستیابی به شناخت صحیحی از شکل گیری هردو پدیده، نظریه آگاهی تاریخی تیودر شیدر(1978) مبنای کار قرار گرفته است. در این نظریه بررسی زمینه های شکل گیری و بروز حوادث در بستر تاریخی شان امری ضروری مینماید و با بوجود آوردن قیاس بین حوادث گذشته دور با نزدیک، به تعیین سمت و سوی احتمالی حوادث در آینده پرداخته میشود. در نتیجه، با اتخاذ رویکرد آرشیوی در جمع آوری داده های مورد نیاز، تحلیل تاریخی به عنوان بهترین روش برای تحلیل داده ها در این مقاله بکارگرفته شده است. یافته های این پژوهش بیانگر آن است اولا فرآیند اجرایی حاکم بر روند تصمیم گیری برای تصویب بودجه، به گونه ایست که احتمال تعطیل شدن دوباره دولت امریکا در سالهای آتی امری غیرقابل اجتناب میباشد. ثانیا تا زمانی که اعتقاد به لزوم کوچکی دولت و ارتباط آن به بحث آزادی های افراد، به عنوان تفکری مستقل در میان سیاستمداران و صاحب نظران و مردم جریان داشته باشد، باز تهدید دولت به تعطیل شدن، به عنوان گزینه روی میز این افراد مطرح خواهد بود.

    کلیدواژگان: تعطیل شدن دولت، تی پارتی، فرآیند بودجه در امریکا، اوباماکر، تحلیل تاریخی، آگاهی تاریخی
  • معصومه رمضانی*، طاهره ابراهیمی فر، اردشیر سنایی صفحات 59-85

    پژوهش حاضر با کاربست شیوه کیفی مبتنی بر گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای (اسنادی) و روش تحلیلی - توصیفی، در صدد پاسخگویی به این سوال می باشد که اتهامات مطرح شده از سوی غرب مبنی بر «ناقض» کنوانسیون های حقوق بشر بودن جمهوری اسلامی ایران، بر چه مبانی ای استوار است؟ فرضیه پژوهش مبین آن است که این اتهامات مبتنی بر مبانی ای دوگانه مشتمل بر مبانی حقوقی و سیاسی می باشد؛ یافته های پژوهش با اثبات فرضیه مطرح شده، حاکی از آن است که این اتهامات مبتنی بر مبانی حقوقی (از جمله، عدم پذیرش و الحاق به برخی کنوانسیون‎های حقوق بشری به جهت وجود تعارضات حقوقی میان حقوق ایران و کنوانسیونها، اختلاف در تفاسیر و نیز وجود برخی ابهامات حقوقی و..) و نیز مبانی سیاسی (از جمله، رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به مقوله حقوق بشر در ایران، امنیتی شدن حقوق بشر و مناسبات بین المللی، اسلام ستیزی و عناد غرب با ایران) می باشد. با توجه به مبانی دوگانه مذکور، الحاق به کنوانسیون های حقوق بشری، تجدیدنظر و اعمال برخی اصلاحات در قوانین حقوقی ایران، استفاده از ظرفیت های فقهی- حقوقی اسلام و نیز استفاده از حق شرط، شکایت به دادگاه های بین المللی در زمره راهکارهای حقوقی و برخورد تهاجمی با اتهامات مطرح شده، شرکت در مجامع بین المللی و صدور بیانیه، نظارت هر چه بیشتر دولتمردان بر عملکرد بدنه دولت، در زمره راهکارهای سیاسی، پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: نقض، کنوانسیون های بین المللی، حقوق بشر، حقوق زنان، شکنجه
  • آرزو روانستان، نوذر شفیعی*، حسین دهشیار، رحمت حاجی مینه صفحات 87-115

    در رویکرد دموکراتیزاسیون ریشه جنگ و ناامنی در نظام بین الملل، فقدان دموکراسی است. لذا دموکراتیزاسیون دولت ها به یک روند مهم در جهان پساجنگ سرد تبدیل شده است. این مهم گاه در شکل پروسه و گاه در شکل پروژه توسط سازمان های بین المللی که دارای مشروعیت و مقبولیت جهان شمولی هستند، در حال انجام است. هدف این تحقیق بررسی نقش سازمان های بین المللی بر دموکراتیزاسیون دولت هایی است که در وضعیت غیر دموکراتیک قرار دارند. از این رو در این مقاله با تمرکز بر نقش سازمان ملل متحد به عنوان یکی از تاثیرگذارترین سازمان های بین المللی دولتی، این سوال مطرح می گردد که سازمان های بین المللی، به ویژه سازمان ملل متحد چگونه در دموکراتیزه کردن دولت ها نقش دارند؟ فرضیه مقاله که به شیوه توصیفی-تحلیلی بررسی شده آن است که «سازمان ملل متحد از طریق نهادهای اصلی خود نظیر شورای امنیت، مجمع عمومی و دبیرکل با پیاده سازی و اجرای اقدامات حقوقی، سیاسی (یا دیپلماتیک) و نهادسازی در جهت تسریع اقتدار زدایی و تثبیت دموکراسی در کشورهای غیردموکراتیک نقش فعالی را ایفا کرده است». یافته های مقاله نشان می دهد که سطوح بالای استقلال و مشروعیت سازمان های بین المللی نظیر سازمان ملل امر دموکراتیزه کردن دولت های غیردموکراتیک را امکان پذیر ساخته است. نمونه افغانستان برای روشن تر شدن این تعامل بررسی خواهد شد.

    کلیدواژگان: سازمان های بین المللی، سازمان ملل، دموکراتیزاسیون، اقتدار زدایی، دموکراسی
  • عبدالکریم شاه ولی، محمد یوسفی جویباری*، احسان شاکری خوئی صفحات 115-142

    هدف نوشتار حاضر تبیین و تحلیل انقلاب 2011 تونس، از منظر رویکرد گفتمانی ارنستو لاکلایو و شانتال موف می باشد. در راستای هدف تحقیق، سوال محوری که قابل طرح و ارزیابی است این است که در چارچوب تیوری تحلیل گفتمان لاکلایو و موف انقلاب 2011 تونس چگونه قابل تحلیل می باشد؟ فرضیه مقاله مدعای آن است که در چارچوب تیوری گفتمان لاکلایو و موف، انقلاب تونس را می توان انقلابی توام با تنازع درون گفتمانی و تنازع برون گفتمانی برای رسیدن به موقعیت هژمونیک تفسیر کرد. تنازع درون گفتمانی به رقابت دال های مدلول سکولاریسم ارتباط می یابد که در چارچوب آن، دال دموکراسی و آزادی سیاسی جایگزین دال اقتدارگرایی در مدلول سکولاریسم گردید. و تنازع برون گفتمانی هم مربوط به رقابت گفتمان اسلام سیاسی با سکولاریسم به ویژه دال امتزاج دین و سیاست در مقابل جدایی دین از سیاست می شود. هر چند در نهایت گفتمان اسلام سیاسی و سکولاریسم (دال دموکراسی و آزادی سیاسی) با قرار گرفتن در یک زنجیره هم ارزی انقلاب تونس را به وجود آوردند. یافته تحقیق حکایت از آن دارد که در کشور تونس ایدیولوژی خاصی حاکم نیست و این خود عاملی شده تا گفتمان های رقیب بتوانند با یک همزیستی سازنده، تحولات سیاسی و اجتماعی در این کشور را با مشارکت یکدیگر مدیریت کنند. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و برای پیشبرد کار تحقیقی از تحلیل گفتمان به عنوان ابزار تحلیل بهره گرفته شده است.

    کلیدواژگان: اسلام سیاسی، انقلاب تونس، بیداری اسلامی، دموکراسی خواهی، سکولاریسم، گفتمان
  • عزیز عباسی دهبکری، ابوالقاسم طاهری*، احمد ساعی، عبدالعلی قوام صفحات 143-163

    آمریکا پس از حادثه 11 سپتامبر ذیل عنوان نبرد جهانی علیه تروریسم برای مقابله با القاعده و طالبان در افغانستان حضور داشته است. هدف این مقاله، بررسی راهبرد کلان آمریکا برای خروج از افغانستان است. سوال اصلی مقاله اینگونه مطرح شده است «راهبرد ایالات متحده در قبال مبارزه با تروریسم در افغانستان چگونه بوده است؟» فرضیه مقاله نیز اینگونه صورت بندی شده است: «راهبرد اصلی آمریکا برای مقابله با تروریسم پس از سرنگونی امارت اسلامی طالبان در افغانستان، گذار از مسولیت پذیری به احاله مسولیت بوده است. اما به دلیل ناکامی در دولت سازی در افغانستان و نیز نبودن کنشگر مسولیت پذیر در مجموعه امنیتی منطقه ای، از احاله مسولیت ناکام مانده است.» داده هایی که برای این مقاله گردآوری شده بود، با روش توصیفی- تحلیلی پردازش شده است.یافته های مقاله نشان می دهد که پس از سرنگونی سریع دولت خودخوانده طالبان، جرج بوش کوشید با حمایت ناتو و ایساف، دولت جدید در افغانستان بار مسولیت مبارزه با تروریسم را به عهده بگیرد. اوباما نیز بتدریج خروج آمریکا از افغانستان را آغاز کرد و ترامپ برای رهاسازی تدریجی افغانستان، می کوشد مسولیت مبارزه با تروریسم را به گروه طالبان بسپارد.

    کلیدواژگان: افغانستان، باراک اوباما، دونالد ترامپ، احاله مسئولیت، تروریسیم، سیاست خارجی
  • محمدرضا لنجانی، مهدی مطهرنیا*، محمد ترابی صفحات 165-193

    گردشگری بزرگترین صنعت جهان به شمار می رود به طوری که بیش از یک سوم ارزش کل تجارت خدمات در سطح جهانی را به خود اختصاص داده است. گردشگری جهانی را می توان به عنوان یک عامل راهبردی بالقوه برای رشد اقتصادی در نظر گرفت. صنعت گردشگری در ایران علیرغم داشتن جاذبه های فراوان نقش بسیار ناچیزی در اقتصاد کشور ایفا می کند. این در حالی است که جهانی شدن از طریق مرززدایی، تسهیل در مقررات آمد و شد و بهبود امر حمل و نقل و ارتباطات می تواند در افزایش گردشگران بین المللی و تحول این صنعت بسیار موثر باشد. نویسندگان بر این باورند که امنیت و تنش های سیاسی حاکم در جامعه میزبان، جاذبه های تاریخی فرهنگی و تضادهای فرهنگی میان جامعه میزبان و مبدا از جمله عوامل تعیین کننده در عرصه گردشگری در عصر جهانی شدن محسوب می شوند. البته هرگز نباید از تاثیرات فناوری رایانه در عرصه سفر، هزینه های اقامتگاهی و حمل و نقل و میزان تبلیغات مربوط به گردشگری در جامعه میزبان نیز در راستای جذب گردشگر بین المللی غافل ماند. این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی ضمن تحلیل وضعیت کنونی گردشگری ایران، به شکل و وضعیت گردشگری در عصر جهانی شدن می پردازد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که دولت باید زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی در توسعه زیرساخت های گردشگری را فراهم ساخته و امنیت لازم را برای مسافران خارجی مهیا سازد و زمینه ورود آسانتر آنها به کشور را فراهم کند.

    کلیدواژگان: گردشگری، جهانی شدن، ایران، توسعه، مناطق آزاد تجاری
  • امیر مقامی*، علی اکبر جعفری ندوشن صفحات 195-222

    تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران که با هدف تغییر رفتار یا تغییر نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران وضع و اجرا شده به طور مستقیم و غیرمستقیم منجر به نقض حقوق بشر ایرانیان شده است و به ویژه بهره مندی از حقوق اقتصادی را با چالش مواجه می کند. پژوهش توصیفی - تحلیلی حاضر نشان می دهد تحریمهای مزبور نقض تعهدات فراسرزمینی به احترام و همکاری بین المللی است. درمیان نهادهای بین المللی حقوق بشر، شورای حقوق بشر از صلاحیت رسیدگی به آنها درخلال گزارش ادواری جهانی و یا از طریق آیین های اختصاصی برخورداراست. همچنین شورا می تواند به شکایات فردی درخصوص نقض حقوق بشر به سبب تحریم ها نیز رسیدگی نماید و در این موارد علاوه بر دولت آمریکا، می توان دولت های ثالث را نیز که واجد مسئولیت بین المللی باشند، مخاطب شکایت قرارداد. صلاحیت دیگر نهادهای بین المللی حقوق بشر و حتی دیوان کیفری بین المللی (از حیث رابطه جنایات علیه بشریت و حقوق بشر) نیز در ادامه مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: تحریم، حقوق بشر، ایالات متحده آمریکا، کمیته حقوق اقتصادی - اجتماعی و فرهنگی، میثاق حقوق اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی، تعهدات فراسرزمینی
|
  • Masomeh Ansarifard, Amir Mohamad Haji-Yousefi * Pages 7-31

    Since the collapse of the bipolar system and the change in "system arena" and "issues in the new world system", the Middle East has changed into one of the main bases for implementing the new deterrence strategy. Thus, the Islamic Republic of Iran, which is located in the disputed region of the Middle East, has highlighted deterrence to ensure its security. The present qualitative study aims to see whether Iran's current strategy is consistent with the components of the “new deterrence” by considering identity-, authority-, and interest-based approaches in national, regional and international levels. In this regard, the main hypothesis raised is Iran's security-defense strategy is inspired solely by the military component of deterrence, not all of the new components of deterrence. In other words, the synergy of all dimensions including the military, political, and economic dimensions of Post-Cold War Deterrence did not exist in the strategic equation of Iranian deterrence,and deterrence for Iran has been a military response to deterrent actions of extra-regional adversaries and their regional allies.In this regard, the present study seeks to achieve a comprehensive understanding of deterrence and its evolution with a pathological approach in order to explain the appropriate model of deterrence in Iran. Based on the results, Iran's performance is more based on the requirements of asymmetric warfare than deterrence due to the increasing impact of both regional and international environments on the national environment.Further, the success of Iranian deterrence relies on the use of "deterrence with denial" versus "deterrence with punishment."

    Keywords: deterrence, regional deterrence, balancing, United States of America, Islamic Republic of Iran
  • Zahra Amiri Mazlaghani *, Fouad Izadi Pages 33-57

    This paper tries to explore the role of the Tea Party in the U.S. government shutdown in 2013. As a unique phenomenon in the world, only the U.S. government has experienced several shutdowns and the emergence of the Tea Party movement added a new dimension to the political narrative of the U.S. domestic politics in 2009. Hence, simultaneous study of both phenomena as two very controversial cases in the American political system is sought in this paper. To do so, both phenomena are needed to be examined through their historical contexts. Therefore, the theory of “historical consciousness” introduced by Theodor Schieder (1978) is applied as the theoretical framework and, “historical analysis” is assumed as the proper methodology for data analysis. By referring to Boston Tea Party as an iconic event in the American history that gave birth to the idea of the Tea Party in the American political mind, this thesis identifies the core principles of the Tea Party as the same throughout the history. Tea Partiers regard big governments as threats to individual’s liberty. Therefore, the notion of limited government is placed at the center of Tea Party ideology. This research investigates the means by which the Tea Party succeeded to mobilize and unify all potentialities to form a resistance force for defunding ObamaCare and succeed to prevent passing every appropriations including provisions for funding ObamaCare in the House of Representatives. Therefore, the lack of needed appropriations for funding the government, finally led to the government shutdown of 2013.

    Keywords: Government Shutdown, Tea Party Movement, USA Budgetary Process, Obamacare, Historical Consciousness, Historical Analysis
  • Masoumeh Ramezani *, Tahereh Abrahamifar, Ardeshir Sanaei Pages 59-85

    The present study with the application of qualitative method based on collection of data from library sources (documents)and analytical - descriptive method are about to answer the question of which the accusations made by the west that " violates" the human rights conventions of the Islamic Republic of Iran are based on? The hypothesis of this study is that these accusations are based on dual principles including legal and political principles; The findings of the study, proving the hypothesis, indicate that these allegations are based on legal grounds (Including, non-acceptance and accession to some human rights conventions due to legal conflicts between Iranian law and conventions, differences in interpretations, as well as the existence of some legal ambiguities, etc.) and There are also political bases (including the political and selective approach to human rights in Iran, the security of human rights and international relations, anti-Islamism and the West's stubbornness with Iran). According to the above-mentioned dual principles, accession to the Convention on Human Rights, revision of some amendments to Iran's legal laws, use of the jurisprudence-legal capacities of Islam, as well as the use of the right to bet, appeal to international courts and the realization of the right are among the solutions. Legal and aggressive treatment of allegations, participation in international forums and the issuance of statements, and the increasing supervision of government officials over the functioning of the state body are among the proposed political solutions.

    Keywords: violation, International Conventions, Human Rights, women s rights, Torture
  • Arezou Ravansetan, Nozar Shafiee *, Hossain Daheshiar, Rahmat Hajiminieh Pages 87-115

    In democratization approach, the root of war and insecurity in the international system is the lack of democracy. Therefore, democratization of the governments has changed to an important procedure in the cold postwar world. This important issue is in progress sometimes in the form of process, and sometimes in the form of project, by the international organizations that have legitimation and universal acceptance. The objective of this research is to analyze the role of the international organizations on democratization of the governments that are in non-democratic status. Hence, by focusing on the role of the UN as one of the most effective public international organizations, this question is raised that what is the role of the international organizations, especially UN, in democratization of the governments? Hypothesis of the research, which is conducted in descriptive- analytical method, is that “the UN plays an active role through its major institutions such as Security Council, general meeting and secretary-general by implementing and executing the legal and political (or diplomatic) actions and institutionalizing for accelerating anti-authoritarianism and fixing democracy in the non-democratic countries”. Findings of the paper show that the high levels of independence and legitimation of the international organizations such as UN have made the democratization of the non-democratic governments possible. The case of Afghanistan will be reviewed for clarifying this interaction.

    Keywords: International organizations, United Nations, Democratization, Anti-authoritarianism, democracy
  • Karim Shahvali, Ehsan Shakeri Khoee Pages 115-142

    The purpose of this article is to explain and analyze the 2011 Tunisian revolution from the perspective of the discourse approach ofErnesto Laclau and Chantal Mouffe. In line with the purpose of the research, the central question that can be posed and evaluated is that: in the framework of the theory of discourse analysis of Laclau and Muff, how it canbe analyzed the 2011 Tunisian revolution? The hypothesis of the article is that within the framework of Laclau and Mouffe's discourse theory, the Tunisian revolution can be interpreted as a revolution with intra-discourse and extra-discourse conflict to achieve a hegemonic position. The intra-discourse is related to the competition of the signifier ofsecularism signified , which in the framework its, the signifier of democracy and political freedom replaced the signifier of authoritarianism in the signified of secularism. And the extra-discourse conflict is related to the competition of the discourse of political Islam with secularism, especially the combination of religion and politics against the separation of religion from politics. Eventually, however, the discourse of political Islam and secularism (signifier of democracy and political freedom) formed the Tunisian revolution by being in an equivalence. The findings of the study also indicate that there is no specific ideology in Tunisia, and this in itself has made it possible for rival discourses to manage political and social developments in the country with a constructive coexistence. The research method is descriptive-analytical and discourse analysis has been used as an analysis tool to advance the research work.

    Keywords: Discourse, Islamic Awaking, Political Islam, pro- Democracy, secularism
  • Aziz Abbasi Dehbokri, Abolghasem Taheri *, Ahmad Saei, Abdolali Ghavam Pages 143-163

    After 11 September attacks, the United States tried to establish a coalition of battle with terrorism in Afghanistan because situation of main groups that the United States targeted, Al-Qaeda and Taliban, was in this country. The main purpose of this article is analysis of American strategy in fighting terrorism in Afghanistan. The main question of this article is «what is the strategy of the United States toward fighting terrorism in Afghanistan»? The hypothesis of this is, «the main strategy of the United States in Afghanistan is Buck-passing and however, due to being failed state in Afghanistan, this strategy is failing». The finding shows that after the falling of Taliban’s state in 2001, the United States tried to buckpassed the responsibility of fighting of terrorism to others actors like NATO, I IS AF and finally Afghanistan’s state. Barack Obama’s strategy based on exiting of American forces from Afghanistan but Trump after negotiation with Taliban tries to concede this responsibility to these forces.

    Keywords: Afghanistan, Barack Obama, Donald Trump, Buckpassing, terrorism, Foreign policy
  • Mohammadreza Lanjani, MAHDI Motaharnia *, Mohammad Torabi Pages 165-193

    Tourism is the world's largest industry, accounting for more than a third of the total value of the global service trade. Global tourism can be considered as a potential strategic factor for economic growth. The tourism industry in Iran, despite having many attractions, plays a very small role in the country's economy. At the same time, globalization through demarcation, facilitation of traffic regulations, and improvement of transportation and communications can be very effective in increasing international tourism and the evolution of this industry. The authors believe that the security and political tensions in the host society, historical and cultural attractions and cultural conflicts between the host society and the origin are among the determining factors in the field of tourism in the age of globalization. Of course, the effects of computer technology in the field of travel, accommodation and transportation costs and the amount of tourism-related advertising in the host community should never be neglected in order to attract international tourists. This research uses a descriptive-analytical method while analyzing the current situation of tourism in Iran, the form and situation of tourism in the era of globalization. The results of the research indicate that the government should provide the ground for private sector and foreign investors to invest in the development of tourism infrastructure and provide the necessary security for foreign travelers and make it easier for them to enter the country.

    Keywords: Tourism, Globalization, Iran, development, Free Trade Zones
  • Amir Maghami *, Ali Akbar Jafari Nadoushan Pages 195-222

    US Unilateral sanctions against Iran aimed at changing the behavior or change of the political system of the Islamic Republic of Iran have directly and indirectly led to the violation of Iranian people human rights, and in particular to the challenge of economic rights. The present descriptive-analytical paper shows that these sanctions violate extraterritorial commitments to respect to human rights and international cooperation by US. Among international human rights organizations, the Human Rights Council has the authority to hear them through Universal Periodic Reports (UPR) procedure or through special procedures. The council can also address individual complaints about human rights violations due to sanctions, in which case, in addition to the US government, third-party States with international Responsibility can also be sued. The competence of other international human rights organizations and even the International Criminal Court (in terms of the relationship between crimes against humanity and human rights) is further assessed.

    Keywords: Sanctions, Human Rights Council, Committee on Economic, Social, Cultural Rights, International Covenant on Economic social, Extraterritorial Obligations